Extrovertált majmok vs. introvertált teknősök

Introvertált blog, avagy a tuti bukás receptje

2014. július 28. 01:15 - Főtekiné

 desert.jpg

Egy éve volt az utolsó bejegyzés a blogon. Azóta rengeteg minden változott a blog szerzőinek életében. Főteki úgy döntött, hogy nem folytatja tovább itt az írást. (Aki szeretne tőle olvasni, az itt megteheti: http://danielaprim.wordpress.com/ ). Nekem is más volt a prioritás, azonban pár héttel ezelőtt egy újsághírt olvasva rájöttem, hogy szívesen beszélnék még a témáról. A végső lökést a folytatáshoz egy fórum-hozzászólás adta, amelyben valaki leírta, hogy jónak tartotta a blog ötletét és szerette olvasni. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy bárki aktívan olvassa, esetleg hiányolja, ha nincs bejegyzés. Nem nagyon voltak kommentelők, privát e-maileket sem kaptunk, fogalmunk sem volt, érdekel-e valakit, amit írunk. Hát, igen, az olvasóink introvertáltak. Ők pedig nem beszélnek...

Blogot kezdeni introvertáltként introvertáltaknak tuti receptnek tűnik a bukáshoz. A blog írója nehezen veszi rá magát, hogy megossza a gondolatait. Írásban könnyebb ugyan, de akkor sem az egy teknős alapbeállítódása, hogy potenciálisan az egész internet-társadalomhoz beszéljen. A blog olvasói pedig nagyrészt szintén introvertáltak. Még ha tetszik is neki egy-egy írás, még ha örül is az új bejegyzésnek, elég kicsi az esélye, hogy az olvasónk rendszeresen aktívan hozzászól, és segít életben tartani vagy fejleszteni a blogot.

Mi lehet akkor a megoldás? Fogalmam sincs. Mindenesetre a mai poszttal nyitunk egy új lapot a blog történetében.

 

 

 

2 komment
Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://majmokvsteknosok.blog.hu/api/trackback/id/tr946550441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francekellregisztralni 2014.08.02. 17:02:32

Akkor ezekután láttamozni fogom a bejegyzéseket, hogy tudd hogy olvastuk. Többször... Meg mutogatjuk is :)

Hurrá, hurrá! Tapsvihar és konfetti zápor!

niq 2014.09.13. 13:28:00

Ma fedeztem fel a blogot, olvasgatom az írásokat. Tetszenek. Köszönöm, hogy van ilyen. Igen, az introvertáltnak még írásban is nehéz kifejeznie magát, de azért sokkal könnyebb, mint éles helyzetekben. Az, hogy nem írnak hozzászólásokat szerintem inkább a kezdeményezőkészség hiányát jelzi, mintsem a mondanivaló hiányát.
süti beállítások módosítása