Extrovertált majmok vs. introvertált teknősök

Fekete-Szürke-Fehér

2013. március 02. 18:00 - Főteki

Az introvertált, az extrovertált, a majom és a teknős határozott fogalmak. Ha mondjuk úgy írsz le valakit, hogy jó történelemben, de beszélgettek, és kiderül, hogy azt se tudja mi az a gettysburgi csata, viszont rengeteget tud a magyar történelemről, akkor gratulálok, megismertél egy többdimenziós embert, vagyis bárkit. Oscar Wilde szerint definiálni egyenlő azzal, hogy limitálni. Ez természetesen igaz az introvertált és extrovertált témára is, és ha vitára kerül a sor, az ember gyakran sztereotipizálásba esik át. 

Tehát, ahogy minden más a világon ez is szürke téma, nem lehet senkire mondani, hogy 100%-osan introvertált vagy extrovertált, mert ez lehetetlen. Ha ilyen ember létezne, akkor biztosan elmegyógyintézetben töltené az életét. Rengeteg olyan teknős van, aki társaságra vágyik és majom, aki inkább egyedül lenne. Én magam is ismerek otthon ülős extrovertáltakat, akik amúgy is elszaporodtak hála az internetnek és a közösségi oldalaknak, mert így kényelmesen is tudnak társasági életet élni. Az internetről, és arról, hogy hogyan csökkentette a különbséget az E-k és az I-k viselkedése között, egy későbbi posztban részletesebben fogok írni. 

Amikor itt a blogon írunk, mi is a sztereotipizálás csapdájába esünk. Erről a témáról máshogy nem lehet beszélni. Azonban leszögezném, hogy tisztában vagyunk a majmok és teknősök erősségeivel és hibáival. Amiért mégis egyoldalúan foglalkozunk a dologgal, annak több oka van: 

- Mint már korábban írtuk, elnyomás alatt vagyunk, és ez mint kisebbségi fórum jött létre.

- Az interneten sehol máshol nem találni hasonlót.

- Ha azt keresed, hogy hogyan boldogulj introvertáltként  extrovertált szituációkban, akkor csak olyan válaszokra lelsz, hogy hogyan tagadd meg önmagad és legyél másmilyen. 

A fentiekre válaszul próbálunk egy ellenoldalt összehozni, hogy kiegyenlítődjön a küzdelem. Nem az a célunk, hogy az introvertáltak felsőbbrendűségét hirdessük, vagy bárkit megsértsünk, inkább csak segíteni akarunk az introvertáltaknak a túlélésben. Tisztában vagyunk a teknősök gyengeségeivel is, azonban úgy érezzük, ezek messzemenően több kritikát kapnak, mint a majmokéi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majmokvsteknosok.blog.hu/api/trackback/id/tr435113452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása