Extrovertált majmok vs. introvertált teknősök

Mítingelünk, mítingelünk?

2014. augusztus 02. 01:14 - Főtekiné

Mára általánossá váltak a nyitott légterű irodák, ahol mindenki mindig szem előtt és hallótávolságon belül van. Multicégeknél mindennaposak a meetingek, breefingek és egyéb csoportos megbeszélések, melyek célja elvileg a munka előmozdítása lenne, a gyakorlatban azonban legtöbbször inkább időpocsékolásnak tekinthetők. A csapatmunka erőltetése sokak véleménye szerint inkább rontja a hatékonyságot.

Az alábbi tanulságos és humort sem nélkülöző videóban Jason Fried, a Basecamp egyik alapítója és vezetője beszél arról, hogy az állandó félbeszakítások miatt miért olyan nehéz egy munkahelyen érdemi munkát végezni. Javaslatait - mint például a "csendes csütörtök" vagy a meetingek föld színéről való eltörlése - remélhetőleg más cégek is kipróbálják majd a jövőben.

Szólj hozzá!
Címkék: munka meeting

A bejegyzés trackback címe:

https://majmokvsteknosok.blog.hu/api/trackback/id/tr896567269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása