Extrovertált majmok vs. introvertált teknősök

Miről lesz szó?

2013. február 15. 20:51 - Főteki

A blog azt kívánja bemutatni, milyen introvertáltként élni egy extrovertáltak irányította világban. Először is tisztáznunk kell pár fogalmi kérdést. 

Introvertált (teknős) 

Az introvertált a magának való ember. Keveset beszél, keveset jár ki a nagyvilágba, nagyrészt a saját fejében él. Sokan félénknek titutálják, és bár az introvertáltság járhat együtt félénkséggel, fontos leszögezni, hogy két különböző dologról van szó. Az introvertált nem feltétlenül kerüli a társaságot, ha kerüli is, nem félénkségből, egyszerűen csak fárasztja őket a nagy társaság, akkor érzik magukat igazán jól, igazán energikusnak, mikor egyedül lehetnek. Becslések alapján a népesség 25-50%-a introvertált. 

Extrovertált (majom) 

Az extrovertált a tipikus ember, akit az utcán, diszkóban, kávézóban látsz. Könnyedén teremt kapcsolatot idegenekekkel, leáll beszélgetni a pénztárossal a szupermarketben, hogy milyen szép az idő. Az extrovertáltak a világnak élnek, kívánják a társaságot, és attól érzik magukat igazán jól, attól töltődnek fel energiával, hogy érzelmeiket, gondolataikat egy másik emberi lénynek kifejezhetik. Becslések alapján a népesség 50-75%-a extrovertált. 

Miről fog szólni a blog? 

A blog a teknősök elnyomásáról fog szólni, melyet a két szerkesztő, Főteki és Főtekiné az évek során saját bőrén is megtapasztalt. Ugyanis egy majmok irányította világban élünk, az ő szabályaik szerint kell élnünk. Hogy egy példával érzékeltessük, például az indiai kultúrát nem elfogadott arra kényszeríteni, amihez a nyugati ember már hozzászokott. A teknősök jogaiért azonban nem áll ki senki. Sőt, ha interneten rákeresel a témára, mindenki arra buzdítja az introvertáltakat, hogyan legyenek extrovertáltak, vagy legalább tűnjenek annak, hogy meg tudjanak élni ebben a világban. 

Mi, ennek ellenére, arra buzdítanánk titeket, kedves sorstársak, hogy tartsatok ki, hogy szeressétek személyiségetek ezen részét. Tanácsokat, személyes tapasztalatokat fogunk megosztani veletek, melyek hasznosak lehetnek a mindennapi életben. Azt reméljük, hogy extrovertáltak is fognak olvasni minket, mert nekik is írunk: arról, hogy milyen introvertáltként az élet, hogyan lehet együtt élni introvertáltakkal, barátkozni velük vagy épp együtt dolgozni.

Örömmel vesszük kommentjeiteket, akár I (introvertált), akár E (extrovertált) nézőpontból. Várjuk továbbá a Ti történeteiteket is a blog e-mail címére, hogyan élitek meg a mindennapokat introvertáltként vagy E-ként introvertáltakkal együtt élve.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://majmokvsteknosok.blog.hu/api/trackback/id/tr445082667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filctroll* 2013.02.28. 16:54:56

Ez egész érdekesen hangzik!

*vidáman klikkel az egérrel, és berakja a kedvencek közé az oldalt*
süti beállítások módosítása